Tip 9 – Relax

door 22 maart 2018Tips

Relax

Relaxen is voor de meesten moeilijker dan je in de eerste instantie zou denken.

Nog heel regelmatig stel ik mensen de vraag, wanneer heb je voor het laatst NIETS gedaan ? Zelden krijg ik een antwoord waarin niet de woorden boek gelezen, muziek geluisterd, TV gekeken, in de tuin bezig geweest of wat dan ook. We vinden het blijkbaar moeilijk om NIETS te DOEN. We zijn, zoals dat in het Engels zo mooi genoemd wordt, in plaats van human beings verworden in human doings.

Geen nood, relaxen kun je leren. Wanneer niets doen even te heftig is kun je beginnen met een aandachtsoefening. Wanneer je iets aan het doen bent zoals wandelen, afwassen, lezen of iets anders dat jij leuk vindt, doe het dan met aandacht.

Je gaat merken dat je, wanneer je echt iets met aandacht doet, alles veel langzamer gaat en tegelijk intenser wordt qua beleving. Bijvoorbeeld wandelen, richt je aandacht op de manier waarop je loopt en je voet afwikkelt, vervolgens richt je je aandacht op de ademhaling onder het lopen, vervolgens op hoe je armen langs je lichaam bewegen en zo verder. Wanneer jij je aandacht richt op de zaken dicht om je heen, temperatuur, kleuren etc. ervaar je dat je echt relaxt bent.

Hoe dan ?

Zoals hierboven omschreven, doe je vandaag een drietal dagelijkse activiteiten heel bewust met veel aandacht, dit kan van alles zijn zoals het afdrogen na het douchen, je veters strikken, eten tijdens het ontbijt, autorijden naar de zaak, koken etc. Wanneer je ervaart dat de tijd langzamer gaat op deze dag …….. Gefeliciteerd, je was relaxt !!

Wanneer je al bekend met zaken als mindfulness, doe dan maar iets met mindlessness. Ga zitten en scan je hele lichaam alleen op het gevoel dat er in dat lichaamsdeel zit, alleen het gevoel en oordeel niet. Ervaar dat je lichaam zich gaat ontspannen na een tijdje, dit is relaxen !!

Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Bij deze wil ik je ontzettend bedanken voor alles. De coaching, de gesprekken, inzichten die je me gegeven hebt. Ik voelde me begrepen en er heerst bij jou een ongedwongen, luchtige en prettige sfeer.”

 

“Iedere keer dat ik bij jou was, veranderde er iets in mij, daardoor zie ik nu weer mogelijkheden. Ik kies zelf wat en met welke mogelijkheden ik iets wil. Fijn dat ik die energie weer heb.”

 

“De sessies hebben resultaten opgeleverd die ik in een jaar lang therapie nog niet heb gehad.”

 

“Het bleek dat ik in mijn angst voor de angst voor hyperventileren niet meer kon functioneren. Als ik tegen vrienden of familie zeg dat het in één sessie is opgelost, zie ik nog steeds ongeloof en ‘ja zal wel’-reacties.”

 

“In het begin vond ik het een beetje onwennig, tot ik merkte wat het me opleverde. Ynco benoemt dingen heel duidelijk en is achteraf heel erg open en fijn in de nabespreking.”

 

“Het gaat goed met me, ik voel me heel erg prettig momenteel. Mogelijk dat ik het roer zelfs om ga gooien (qua werk dan) mede omdat ik heb ingezien dat ik voor mezelf leef, en dat enkel mijn geluk bijdraagt aan mijzelf.”

 

WordPress Lightbox Plugin