Tip 7 – Onderzoek je gedachten

door 24 januari 2018Tips

Onderzoek je gedachten

Gedachten produceer je met jouw mind, ik vind het dan ook belangrijk dat we het eens zijn over de stelling Je HEBT gedachten, je BENT niet je gedachten. Op het moment dat je dit leest bijvoorbeeld, heb je vast al een mening.

Nu kan het rustgevend zijn om je gedachten eens te onderzoeken, je zult merken dat de meeste van je gedachten niet waar zijn, hooguit ten dele of voor een heeeeel klein stukje, echt bewijs vinden voor het gelijk van je eigen gedachten is een hele zoektocht en die zoektocht is best vermoeiend.

Wat ik bedoel in deze tip is dat je jezelf eens onderzoekt op een simpele gedachte die zomaar ineens voorbij komt en dat je de mening die je ineens hebt bijvoorbeeld eens toets op de waarheid.

Hoe dan?

Even een voorbeeld:
Je ziet iemand lopen en je hebt gelijk een mening. Het kan zijn dat je denkt Wat is die persoon dun / lelijk / lekker / chagrijnig of wat dan ook. Hoe dan ook, je vind iets van die persoon, zo werkt ons brein nu eenmaal.

Wanneer je deze mening even bevriest door deze hardop uit te spreken, pas op hier, het mag ook best zachtjes!, wordt jij je bewust van je eigen mening. Stel jezelf de vraag: Waar komt deze mening vandaan? Je kan er ineens achter komen dat je die mening hebt gevormd op basis van een ervaring die je ooit eens hebt gehad of bijvoorbeeld een stuk dat je vroeger eens hebt gelezen of zelfs iets wat je ooit eens gehoord hebt van iemand.

Het grappige is dat, wanneer je dit bijvoorbeeld één maal daags doet, je erachter komt dat je alles wat je weet of denkt te weten hebt ‘gejat’ van anderen :).

Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Bij deze wil ik je ontzettend bedanken voor alles. De coaching, de gesprekken, inzichten die je me gegeven hebt. Ik voelde me begrepen en er heerst bij jou een ongedwongen, luchtige en prettige sfeer.”

 

“Iedere keer dat ik bij jou was, veranderde er iets in mij, daardoor zie ik nu weer mogelijkheden. Ik kies zelf wat en met welke mogelijkheden ik iets wil. Fijn dat ik die energie weer heb.”

 

“De sessies hebben resultaten opgeleverd die ik in een jaar lang therapie nog niet heb gehad.”

 

“Het bleek dat ik in mijn angst voor de angst voor hyperventileren niet meer kon functioneren. Als ik tegen vrienden of familie zeg dat het in één sessie is opgelost, zie ik nog steeds ongeloof en ‘ja zal wel’-reacties.”

 

“In het begin vond ik het een beetje onwennig, tot ik merkte wat het me opleverde. Ynco benoemt dingen heel duidelijk en is achteraf heel erg open en fijn in de nabespreking.”

 

“Het gaat goed met me, ik voel me heel erg prettig momenteel. Mogelijk dat ik het roer zelfs om ga gooien (qua werk dan) mede omdat ik heb ingezien dat ik voor mezelf leef, en dat enkel mijn geluk bijdraagt aan mijzelf.”

 

WordPress Lightbox Plugin