Tip 6 – Wees eens zorgeloos

door 23 december 2017Tips

Wees eens zorgeloos

Kinderen zijn vaak zorgeloos, ze kunnen nog echt spelen en zich verliezen in het moment. Sommige mensen besteden een fortuin aan boeken, seminars en cursussen om te leren ‘in het NU te zijn’, terwijl ze dit geheel gratis in hun jeugd hebben gedaan. We kunnen het dus wel, we zijn het alleen verleerd.

Volwassenen hebben zich vaak een heel andere kunst eigen gemaakt, zij kunnen zich verliezen in het maken van zorgen. Ik heb ooit eens een zin bedacht voor de Loesje posters “Zorgen moet je doen, niet maken” en deze dekt de lading van deze tip.

Geheel zorgeloos zijn kan volgens mij alleen maar als je helemaal aanwezig bent in het moment zelf en dus niet in gedachten bezig bent met van alles en nog wat.

Hoe dan ?

Doe het volgende eens vandaag en dit moet lukken in Nederland:
Wanneer het regent:
Stamp door de plassen en / of loop met je mond open om de regen op te vangen.
Wanneer het sneeuwt;
Ga op je rug liggen en maak een sneeuwengel.
Wanneer het waait:
Doe je jas open en vang alle wind, ga in de wind hangen.
Wanneer de zon schijnt:
Ga met je gezicht in de zon staan en vang alle zonnestralen op en laat je verwarmen.
En wanneer het gewoon weer is:
Ga op je rug liggen onder een boom en bekijk alle takken en bladeren.

En als je dan nog niets hebt kunnen bedenken…. Als je een vlinder ziet of een vogeltje, volg deze eens gedurende bijvoorbeeld een uur.

Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Bij deze wil ik je ontzettend bedanken voor alles. De coaching, de gesprekken, inzichten die je me gegeven hebt. Ik voelde me begrepen en er heerst bij jou een ongedwongen, luchtige en prettige sfeer.”

 

“Iedere keer dat ik bij jou was, veranderde er iets in mij, daardoor zie ik nu weer mogelijkheden. Ik kies zelf wat en met welke mogelijkheden ik iets wil. Fijn dat ik die energie weer heb.”

 

“De sessies hebben resultaten opgeleverd die ik in een jaar lang therapie nog niet heb gehad.”

 

“Het bleek dat ik in mijn angst voor de angst voor hyperventileren niet meer kon functioneren. Als ik tegen vrienden of familie zeg dat het in één sessie is opgelost, zie ik nog steeds ongeloof en ‘ja zal wel’-reacties.”

 

“In het begin vond ik het een beetje onwennig, tot ik merkte wat het me opleverde. Ynco benoemt dingen heel duidelijk en is achteraf heel erg open en fijn in de nabespreking.”

 

“Het gaat goed met me, ik voel me heel erg prettig momenteel. Mogelijk dat ik het roer zelfs om ga gooien (qua werk dan) mede omdat ik heb ingezien dat ik voor mezelf leef, en dat enkel mijn geluk bijdraagt aan mijzelf.”

 

WordPress Lightbox Plugin