Tip 11 – Wees Aardig

door 20 april 2018Tips

WEES AARDIG

Wat maakt een mens nu aardig ? Dit is voor iedereen verschillend, diegene die ik aardig vindt kan door een ander zelfs als slijmbal worden aangemerkt. En natuurlijk verrichten wij als mens ook hier gedegen wetenschappelijk onderzoek naar.

Een aantal kenmerken zijn; Iets voor een ander willen betekenen, complimenten maken, glimlachen, in gedachten bij iemand anders zijn, de ander in zijn/haar waarde laten en zo zijn er nog wel een paar op te noemen.

Nu gaat het er bij deze tip mij om wat JIJ aardig vindt aan een ander en schrijf dan minimaal vijf eigenschappen op. Bekijk nu eens in welke mate jij deze vijf eigenschappen op jezelf toepast……………..

Aardig zijn voor jezelf heeft namelijk een bijzonder effect, hormoontjes etc. en andere mensen schijnen dit waar te nemen of te voelen. Nu is tevens onderzocht dat wanneer mensen iets aardigs doen voor een ander dit effect heeft op het gelukshormonen zoals endorfine en oxitocine, maar dit terzijde. Het gaat er namelijk om dat het effect heeft op alle betrokkenen !

Hoe dan ?

Doe vandaag eens iets echt aardigs voor jezelf, dat mag van mij van alles zijn. Kom vervolgens onder mensen, al is het een winkelstraat en ga eens na hoe mensen op jou reageren, verbaas jezelf.

Doe vandaag eens iets aardig voor een ander wat van jou echt een inspanning vraagt, maag ook klein zijn. Vraag vervolgens aan die ander om ook iets aardigs te doen voor een ander. Geloof me, je plant een zaadje voor een betere mensheid.

Om af te sluiten met de overbekende tegel Verbeter de wereld begin bij jezelf, ik zou deze graag vervangen door Verbeter de wereld, begin bij ……. Nee, begin maar gewoon.

Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Bij deze wil ik je ontzettend bedanken voor alles. De coaching, de gesprekken, inzichten die je me gegeven hebt. Ik voelde me begrepen en er heerst bij jou een ongedwongen, luchtige en prettige sfeer.”

 

“Iedere keer dat ik bij jou was, veranderde er iets in mij, daardoor zie ik nu weer mogelijkheden. Ik kies zelf wat en met welke mogelijkheden ik iets wil. Fijn dat ik die energie weer heb.”

 

“De sessies hebben resultaten opgeleverd die ik in een jaar lang therapie nog niet heb gehad.”

 

“Het bleek dat ik in mijn angst voor de angst voor hyperventileren niet meer kon functioneren. Als ik tegen vrienden of familie zeg dat het in één sessie is opgelost, zie ik nog steeds ongeloof en ‘ja zal wel’-reacties.”

 

“In het begin vond ik het een beetje onwennig, tot ik merkte wat het me opleverde. Ynco benoemt dingen heel duidelijk en is achteraf heel erg open en fijn in de nabespreking.”

 

“Het gaat goed met me, ik voel me heel erg prettig momenteel. Mogelijk dat ik het roer zelfs om ga gooien (qua werk dan) mede omdat ik heb ingezien dat ik voor mezelf leef, en dat enkel mijn geluk bijdraagt aan mijzelf.”

 

WordPress Lightbox Plugin