Tip 10 – Good Food

door 5 april 2018Tips

De term Good Food staat absoluut ter discussie en van mij mag dat hoor. Het gaat er mij om bij deze tip om voor jou Good Food te zoeken. We moeten ergens beginnen en om nu te starten met vega, ayurvedisch, bio organisch, bio dynamisch of wat dan ook, gaat voor een heleboel mensen al veel te ver.

Ga je normale eetpatroon nu eens na en zoek er één ingrediënt uit, dit mag eten zijn of drinken, waarvan je weet dat het niet goed voor je is en onderwerp dit ene ding nu eens aan een gedegen onderzoek. Ga googelen of check een voedingswebsite en bekijk nu eens wat dit middel met je doet in negatieve zin.

Nu is het de uitdaging om voor dit middel een acceptabele vervanger te zoeken.

Wanneer je deze vervanger nu dagelijks zou nemen in plaats van het huidige ingrediënt, ga dan eens in gedachten na wat dit op langer termijn voor jouw lichaam zou doen. Wanneer je kunt visualiseren, visualiseer er dan maar lustig op los, heb je moeite met plaatjes kijken, bedenk dan maar een lijstje met alle voordelen voor jou.

Hoe dan ?

Eet je bijvoorbeeld zoet beleg ’s morgens, vervang dit eens voor een avocado of iets dergelijks.
Eet je graag vlees bij het avondeten, vervang dit dan eens voor een halve portie.
Snack je graag ’s avonds, vervang dit dan door fruit wat je echt het lekkerst vindt.

Een voorbeeld uit eigen keuken. Ik realiseerde mij dat suiker niet goed voor me is, ik drink suiker in mijn koffie. Na twee mislukte pogingen om de suiker te vervangen deed ik in een soepbord voor iedere kop koffie een schep suiker en dan voor een hele week. Ik at een bord suiker per week ! Ik verving dus de koffie maar voor thee en water, want ik lust geen koffie zonder suiker.

Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Bij deze wil ik je ontzettend bedanken voor alles. De coaching, de gesprekken, inzichten die je me gegeven hebt. Ik voelde me begrepen en er heerst bij jou een ongedwongen, luchtige en prettige sfeer.”

 

“Iedere keer dat ik bij jou was, veranderde er iets in mij, daardoor zie ik nu weer mogelijkheden. Ik kies zelf wat en met welke mogelijkheden ik iets wil. Fijn dat ik die energie weer heb.”

 

“De sessies hebben resultaten opgeleverd die ik in een jaar lang therapie nog niet heb gehad.”

 

“Het bleek dat ik in mijn angst voor de angst voor hyperventileren niet meer kon functioneren. Als ik tegen vrienden of familie zeg dat het in één sessie is opgelost, zie ik nog steeds ongeloof en ‘ja zal wel’-reacties.”

 

“In het begin vond ik het een beetje onwennig, tot ik merkte wat het me opleverde. Ynco benoemt dingen heel duidelijk en is achteraf heel erg open en fijn in de nabespreking.”

 

“Het gaat goed met me, ik voel me heel erg prettig momenteel. Mogelijk dat ik het roer zelfs om ga gooien (qua werk dan) mede omdat ik heb ingezien dat ik voor mezelf leef, en dat enkel mijn geluk bijdraagt aan mijzelf.”

 

WordPress Lightbox Plugin