Referenties

Wat zeggen anderen over Ynco?

“Het gaat niet zo zeer om de woorden die je zegt, maar juist om de emotie die ieder woord van jou meekrijgt. En van al die woorden maak jij uiteindelijk een warme deken.” Verhelderend, straightforward, opbouwend en bovenal gemeend. Dat is Ynco!

Een boek ontstaat door het samenbrengen van woorden. Maar zonder enige diepe betekenis blijven het slechts woorden. Ieder woord dat Ynco gebruikt is in harmonie met de ander. Het is de rust in zijn stem en zijn pure en oprechte emotie die de woorden betekenis geven. Pakkend, doeltreffend en vol passie spreekt hij keer op keer de juiste woorden uit.
Als gesprekspartner flatteert hij op elk niveau en weet zich altijd te levelen. Nooit zal hij zich boven een ander stellen, maar ook zeker niet eronder, dat is zijn pure kracht alsmede zijn kunst. Het raken van de juiste snaar, dat is waar het om gaat.
Betrouwbaar, liefdevol, geduldig, professioneel, respectvol en warm. Dat zijn de kenmerken van Ynco.
Het is de arm die hij om je heen slaat, die je voor altijd laat weten dat je alles aankan in het leven. Ynco, voor mij ben jij een cadeau, een prachtig mens met een pure ziel en oprechte emotie. Dank je wel daarvoor. En voor die arm die voor altijd om mij heengeslagen is.

Jeroen van Eck
Manager (en coachee)

Wanneer je besluit om een training of workshop bij Ynco te volgen dan ontmoet je een mensenmens. Iemand die zijn aandacht op jou en het hier en nu richt. Empathie gecombineerd met een toolbox aan vakkennis zorgen voor bijzondere leermomenten. Zonder zijn wil op te leggen krijg je inzichten, vaardigheden die bij je passen en waar je de volgende dag mee aan de slag kunt. Deze ont-moeting is een beleving die menig deelnemer zich gaat herinneren, ook jij, als je hebt deelgenomen aan een bijeenkomst bij Ynco. Groeien vanuit je kracht met als katalysator aandacht en vertrouwen brengt dat je authentiek kunt worden wie je bent. Kortom maak kennis en beleef, je zult geen spijt krijgen van deze stap om samen met Ynco aan je toekomst te werken.

Jurjen van Aken
Manager Vesting Finance Academy.
www.vestingfinance.nl

Hoe uitdagend kan het zijn om iets over jezelf te schrijven? Hoe objectief ben je dan over jezelf? Beschik je over voldoende zelfkritisch vermogen in je relaas? Ben je niet te bescheiden hoe on-Nederlands dat vaak ook is?
Dat waren de vragen die Ynco zichzelf heeft gesteld op het moment dat hij op het punt stond zijn eigen verhaal te schrijven om mensen op voorhand kennis te laten maken met hem. Om toch zoveel mogelijk objectiviteit aan de dag te brengen heeft hij mij gevraagd om iets over hem, Ynco, te schrijven. “Ok, dat wil ik wel doen” was mijn reactie. Ik realiseer me dat mijn mening over Ynco gekleurd is. Ik ken hem immers, heb hem meermalen mogen ervaren. Toch ben ik van mening dat ik wel een beeld voor u als lezer kan scheppen terwijl ook de gedachte heersend is dat Ynco met geen pen te beschrijven is. Dan toch maar een poging gedaan.

Ynco heb ik ongeveer 6 jaar geleden leren kennen in een zakelijke hoedanigheid. Op dat moment was ik werkzaam voor een organisatie die teams van verkopers ten behoeve van grote opdrachtgevers oprichtte en activeerde. Ynco is toen aangetrokken om een team van jonge verkopers te trainen. Nee, geen vaardigheidstraining maar een attitudetraining. Een training die een beroep deed op het bewustzijn van de verkopers waarbij het ultieme doel was om korte metten te maken met de niet relevante individuele redenen waarom die verkopers niet harder en beter ‘liepen’, verkochten en werkten dan op dat moment werd gedaan. De verzamelnaam die Ynco hiervoor bezigde was alleszeggend: Bullshit! En neem van mij aan dat onze maatschappij aan elkaar hangt van bullshit, wenselijk gedrag, wenselijk gebazel, te plastic voor woorden.

Niet vreemd om te horen dat die training dan ook ‘No Bullshit’ heet. Bekt lekker en geeft direct aan waar het over gaat. U mag me geloven dat ik op dat moment toch mijn bedenkingen had, temeer omdat het een voor mij op dat moment onbekende trainingsvorm was. Sceptisch? Jazeker! Tja, dan toch een opend mind aanmeten en wegblijven van ‘onbekend maakt onbemind’ en het c.q. hem een kans geven. Het bleek een goede keuze te zijn.

En dan gebeurt het, je maakt nader kennis met iemand die authentiek, echt blijkt te zijn, en van nature in een zogenaamde ‘geefmodus’ verkeert. Dat soort mensen dragen toch oranje gewaden en zijn bewapend met een tamboerijn?! Lekker kortzichtig was ik op dat moment. En toch waait de realiteit naar binnen. Immers, we maken met zijn allen onderdeel uit van een maatschappij die m.i. voor een groot deel ingericht is op het verlangen van prestaties, waar vergaren, krijgen en nemen normaal, zakelijk gewenst, menselijk en aan de orde van de dag zijn. Dan kan het verwarrend zijn, en kort erna verfrissend, om iemand te leren kennen die als persoon met zijn hele zijn hier haaks op staat. Niet omdat dat van hem verlangd wordt, niet omdat het modieus of trendy is maar ‘slechts’ omdat Ynco zichzelf is. Laten we eerlijk zijn, wie van ons is er heden ten dage nog echt, vervallen we met ons allen niet met regelmaat in een rol die van ons verwacht wordt? Of nog erger, waarvan wij denken dat die verwacht wordt? Kijk maar eens in de spiegel en sta jezelf toe om te schrikken.

Terug naar die groep verkopers. Ynco ging met de verkopers aan de slag en slaagde erin de groep in positieve zin op scherp te zetten en hun werkwijze dicht bij hun zelf te houden. Het gevolg? U raadt het al. Een significant beter functionerende groep, meer authentiek, meer eigen. Dat de verkoopresultaten toenamen was een logisch gevolg. En alles op basis van geven, het geven van inzichten, het geven van stimulans, aanmoediging. Mooi om mee te maken. Dat was mijn eerste ervaring met Ynco. In de jaren erna hielden we contact, hebben we meer zaken gedaan en onbewust hield ook ik te kust en te keur en ongevraagd mijn zakelijke en naderhand ook mijn persoonlijke vraagstukken tegen hem aan. Ook nu weer, zonder enige verwachte tegenprestatie en met het grootste plezier gaf Ynco feedback, advies, een luisterend oor. Ik voelde me dan met regelmaat best bezwaard. Vergelijk het maar eens met iemand die jou met regelmaat een cadeautje geeft en er niets voor terug wilt. Mits je een normale opvoeding hebt genoten kan dat voor enige kortsluiting tussen je oren zorgen.

Rob de Weerd
Commercieel Directeur
Wiertz Personeeldiensten
www.wiertz.com

Ynco de Jong is…

‘Ik heb Ynco de afgelopen 15 jaar leren kennen als een uiterst energieke trainer en coach. Voor uiteenlopende opdrachtgevers en doelgroepen met uiteenlopende onderwerpen; Ynco heeft zonder uitzondering van iedere training een groot succes gemaakt. Opdrachtgevers en deelnemers waren altijd zeer tevreden over de wijze waarop hij, samen met de groep, de gewenste einddoelen van een training wist te bereiken. Soms waren hiervoor zeer creatieve werkmethodieken nodig, maar Ynco was altijd in staat deze, soms voor hem ook nieuwe, methodieken te vinden en succesvol te gebruiken.

Endurance
Rob versteeg (directeur)

Ervaringen van coachees:

Burnout Bullshit | Ynco de Jong

“Dare to share”. Het levensmotto van Ynco (1964). Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in groepstraining en personal coaching en heeft beiden geïntegreerd in een zeer effectieve aanpak, het Burnout Bullshit Traject ©, om mensen weer echt in hun kracht te zetten. Van het aanleren van nieuwe vaardigheden tot diepgaande veranderingsprocessen.

KvK: 08168152

WordPress Lightbox Plugin